DOCENT

Soazic Mickers-ReekMy Dancestudio Uden Soazic 3

Ik ben Soazic, de oprichter en hoofddocent van MY Dancestudio in Boekel. Als 6-jarige ben ik begonnen met balletles, met de droom om later ballerina te worden. Op mijn 8e ben ik naar Antwerpen gegaan, naar het Stedelijk Instituut voor Ballet (vooropleiding Ballet van Vlaanderen), HAVO 1 t/m 5 heb ik op de HAVO voor Muziek en Dans in Rotterdam gedaan (vooropleiding Codarts) en daarna heb ik Show- musicalopleiding Dansacademie Lucia Marthas gedaan in Amsterdam (daar heb ik ook de docentenopleiding erbij gedaan). Ik ben dus heel veelzijdig opgeleid in klassiek ballet, moderne dans en andere stijlen zoals jazz, streetdance, show-/musical, tap, etc.

My Dancestudio Uden Soazic 2Tijdens en na mijn opleidingen heb ik o.a. in 2 musicals gestaan, zat ik in het ensemble bij André’s Nieuwe Revue, danste ik bij diverse televisieprogramma’s, grote (bedrijfs)feesten en festivals, etc.

Als docent heb ik o.a. lesgegeven bij Dansacademie Lucia Marthas, Conservatorium Alkmaar, N.M.E., diverse amateurscholen, De Aleph en Kunst & Co. Als choreograaf heb ik verschillende musicals gechoreografeerd (Marquant Piquant bijvoorbeeld in 2015) en aan dansvoorstellingen meegewerkt.

Nu ik me met mijn gezin gesetteld heb in Boekel ben ik toe aan de volgende stap, namelijk mijn eigen dansschool oprichten! Ik ga er met veel ambitie in en wil alles wat ik de laatste jaren geleerd heb in de praktijk brengen.

MY Dancestudio staat voor dansplezier, kwaliteit (methodisch en didactisch), creativiteit en zelfontplooiing. Ik wil een plek bieden voor iedereen die houdt van dansen en zo mensen bij elkaar brengen. De samenwerking met CVMB vind ik heel waardevol, omdat ik hou van muziek en kunst en verbind graag.

Op het moment studeer ik af als Natuurgeneeskundige. Mijn lessen hebben door deze opleiding nog een extra laag gekregen. Behalve met danstechniek en plezier, kan ik me nu ook met de gezondheid van mensen bezig houden. In mijn lessen merk iMy Dancestudio Uden Soazic 1k dat ik meer oog heb gekregen voor het kind en hoe het in zijn vel zit en hoe dans daarbij kan helpen. Ik vind het belangrijk dat kinderen (en volwassenen) zich in mijn lessen veilig voelen, dat ze hun ei kwijt kunnen en zichzelf op verschillende vlakken ontwikkelen (creatief, sociaal, emotioneel, muzikaal, ruimtelijk, danstechnisch, etc)

Ik hoop dat jullie fijn lessen komen volgen!

Soazic