LESSEN

dansstijlenLessen

Peuter Dans

Deze les is er voor kinderen van 2-4 jaar die lekker drie kwartier willen dansen. We werken altijd met een thema, deze zal vaak enkele weken aanhouden, zodat we de kinderen ook makkelijk mee kunnen nemen. Hun fantasie aanspreken is heel belangrijk in deze fase. We maken samen plezier, werken aan een danshouding, motorische ontwikkeling en muzikaliteit. Af en toe doen we een les samen met papa/mama/oppas, om lekker samen te dansen. Je krijgt zo ook inspiratie om thuis aan muziek, dans en beweging te doen.

Kleuter dans

In deze lessen leren de kinderen van 4-6 jaar aan de hand van een verhaal of thema de basisprincipes van dans aan. We werken richting klassiek ballet en streetdance, jazz, etc. Iedere les heeft een verhaallijn of rode draad, waardoor we de fantasie van het kind aanspreken en ook gebruiken om ze aan het dansen te krijgen. De les heeft altijd een juiste fysieke opbouw, bevat alle belangrijke elementen van een dansles (opwarmen, krachtoefeningen, sprongen, improvisatie, combinaties) en dit alles verpakt in een speelse vorm. De kinderen hebben een avontuur beleefd én gedanst. De kinderen gaan uitgelaten, vol verhalen naar huis.

Dancemix

Tijdens de lessen dancemix zul je kennismaken met veel verschillende dansstijlen; streetdance, jazz, klassiek, modern, latin, show/musical, clipdance, Afrikaanse dans, noem maar op. Met al deze dansstijlen als medium wordt o.a. gewerkt aan conditie, een goede houding, muzikaliteit, flow, expressie, kracht en souplesse en staat dansplezier altijd voorop. Er kan ook makkelijk rekening met de groep gehouden worden, tijdens een Dancemix les kan alles!

Voor kinderen die willen leren dansen en daarna nog alle kanten op willen kunnen, is deze les ideaal, want de klassieke basis en de groove van streetdance worden beiden behandeld.

Dancemix voor volwassenen

Deze les staat in het teken van lekker dansen, zweten en bewegen. Allerlei stijlen komen aan bod, zoals streetdance, modern, jazz, hiphop, latin en show/musical. Je kunt deze les gebruiken om erachter te komen welke stijl bij je past, of omdat je alles leuk vindt en van de afwisseling houdt.

We werken aan de basisprincipes van het dansen (houding, flow, ritme, souplesse, kracht) en zorgen voor een goede work-out om spieren te ontwikkelen, vet te verbranden en conditie te trainen. Een uur voor jezelf, uit het hoofd en in het lijf.

Musical

In de lessen musical komen dans, zang en acteren samen. Deze lesuren vliegen voorbij, er is zoveel te doen en het is allemaal zo leuk. We werken aan zang-, dans- en speltechnieken, improviseren, komen los. Tijdens deze lessen leren leerlingen zeker het durven te performen, uitstraling, ergens vol voor gaan. We werken met bestaand musicalrepertoire, evenals met zelfgeschreven stukken. Altijd aangepast aan de leeftijd die het gaat spelen. Zelf hou ik veel van musical, het is mijn vak! De combinatie van podiumkunsten zang, spel en dans maken dat verhaal en emotie verteld kunnen worden en het publiek wordt meegenomen in een wervelende show. Kom op les en ervaar het zelf, ontdek jouw talent en straal.

Klassiek Ballet

Deze traditionele dansstijl heeft zijn wortels in de 16e eeuw en heeft zich vanaf toen veel ontwikkeld tot het in de 19e eeuw haar hoogtepunt bereikte. Alles na die tijd noemen we modern ballet, of anders. Klassiek ballet is gracieus, elegant, sprookjesachtig en het vormt de basis voor vele andere dansstijlen. Iedereen met serieuze dansambitie is bijna genoodzaakt balletles te volgen. In onze lessen klassiek ballet leert men een goede basishouding, het strekken van voeten en knieën, vloeiende bewegingen maken, krachtige bewegingen, sprongen, draaien, lenigheid, presentatie en nog veel meer.

Bij de kleinste ballerina’s/ballerino’s houden we rekening met de behoefte aan spelen en improviseren en bieden we de technieken spelenderwijs aan. Naarmate groepen ouder worden nemen de spelvormen af, maar blijven we natuurlijk luchtig en plezierig met de dans bezig. Ik ben ervoor om vanaf les één écht te dansen.

Voor jong en oud is het goed om balletles te volgen en het is heerlijk om te doen.

Klassiek/modern

Bij de lessen klassiek/modern wordt een mooie combinatie gemaakt van deze twee technische dansstijlen. Er worden zowel klassieke muziek als moderne muziek gebruikt. We zullen klassieke barre-oefeningen doen, evenals modern vloerwerk, de zwaartekracht trotserende klassieke bewegingen, evenals de moderne moves die juist gebruik maken van de zwaartekracht. De docent gaat er bewust mee om en zorgt dat de leerlingen wel onderscheid weten te maken tussen klassiek en modern, maar zeker ook de raakvlakken herkennen. (Bij voldoende inschrijvingen kunnen klassiek en modern los van elkaar aangeboden worden, als de hele groep liever klassiek doet, doen we dat, ik ben hier flexibel in).

Dans je Vrij

Een dansles, waarin ik mijn dansen met natuurgeneeskunde combineer. Tijdens deze lessen maken we ons vrij van stress en blokkades, leren we weer écht contact te maken met ons zelf en anderen, merken we weer hoe fijn spelen is. Een groot deel van deze les komt uit jezelf. Aan de hand van opdrachten ga je bewegen, met steeds een ander doel, andere invalshoek, soms samen, soms alleen, soms naar buiten, soms naar binnen, soms groot, soms klein. We maken plezier, maar er is ook ruimte voor diepgang en er mogen dingen gebeuren in deze les. Als groep bouwen we een veilige sfeer met elkaar en afhankelijk van hoe dit gaat, worden lessen ook uitdagender en persoonlijker. Deze reis maken we samen en ik zal steeds af blijven stemmen op de groep. Ik kijk er heel erg naar uit om deze lessen te gaan geven en ik hoop dat er mensen zijn die dit met mij willen gaan doen 🙂 Ik geloof sterk in de therapeutische waarde van dans en weet als ervaringsdeskundige wat beweging en muziek met je kunnen doen. Deze ervaring gun ik iedereen!